Nieuws

Gezondheidsgegevens raadplegen via de Patiënt Health Viewer

Vitalink is een digitaal platform van de Vlaamse overheid. Zorgverleners delen er belangrijke informatie over hun patiënten. Dit bevordert de samenwerking en garandeert de beste medische begeleiding. Via Vitalink beschikt elke zorgverlener immers over correcte en volledige informatie.

Bovendien kan u ook zelf in Vitalink uw gegevens bekijken via de gratis software Patient Health Viewer. U kan uw vaccinatiegegevens (toegediend door Kind en Gezin, CLB of uw arts) en uw medicatieschema raadplegen.

De huisarts die uw globaal medisch dossier beheert en uzelf hebben automatisch toegang tot uw gezondheidsdossier. Alle andere zorg- en hulpverleners hebben uw toestemming nodig om de gegevens in te kijken.

Meer informatie vindt u hier.

Privacy: Vitalink deelt alleen de gegevens die nodig zijn voor uw behandeling. De informatie kan enkel worden bekeken door u, uw huisarts en de zorg- en hulpverleners die u toegang gegeven hebt. Zelfs de technici die het platform onderhouden, kunnen uw gegevens niet inkijken. Bovendien registreert het platform wie uw gegevens raadpleegde, zodat eventueel misbruik kan worden opgespoord.

(14/04/2017)


Elektronisch voorschrift

Tot nu toe kreeg je een papieren voorschrift van je huisarts als hij je een geneesmiddel voorschreef. Vanaf 1 januari 2017 kan dat voorschrift ook elektronisch.

 • Hoe werkt het?
  • Uw huisarts voert het geneesmiddel dat hij je voorschrijft in een beveiligde elektronische databank in met behulp van zijn medisch programma.
  • Je krijgt van je huisarts een briefje met daarop je naam, het geneesmiddel, de dosis en hoe lang je het middel moet innemen. Er staat ook een streepjescode op. Dit is het zogenaamde "bewijs van elektronisch voorschrift".
  • Met dat briefje ga je naar de apotheker om het geneesmiddel te kopen. De apotheker scant de streepjescode om toegang te krijgen tot de databank.
 • Wat zijn de voordelen?
  • Als patiënt mag je het briefje van de dokter zelf bijhouden. De apotheker moet het briefje enkel inscannen, je hoeft het niet af te geven.
  • De apotheker hoeft niet langer het handschrift van de dokter te ontcijferen.
  • Er is minder kans op fouten en fraude.
 • Is het elektronisch voorschrift verplicht?
  • Vanaf 1 januari 2017 kan de dokter jou een elektronisch voorschrift geven maar een papieren voorschrift blijft echter nog geldig. Vanaf 2018 wordt het elektronisch voorschrift verplicht. Het papieren voorschrift blijft vanaf dan evenwel mogelijk in dringende gevallen. Het papieren bewijs zal geleidelijk ook verdwijnen en het scannen van de barcode zal worden vervangen door een lezing van de eID-kaart.
  (02/01/2017)

Huisarts in opleiding

Vanaf 1 september 2016 is er opnieuw een huisarts in opleiding (haio) werkzaam zijn in onze huisartsenpraktijk: Dr. Louise Achten.

De haio is een gediplomeerd arts (master geneeskunde) die zich twee jaar specialiseert in de huisartsgeneeskunde in een aangestelde opleidingspraktijk. Onze huisartsenpraktijk is officieel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding (ICHO) als opleidingspraktijk. Een opleidingspraktijk wordt voortdurend aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en in opleidingstechnieken mee op te volgen. De aanwezigheid van een haio betekent dan ook een garantie voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan onze patiënten.

(08/07/2016)


Reisvaccinatie

Heb je reisplannen controleer dan welke voorzorgen je moet nemen voor uw bestemming: vaccinaties, malariapreventie, reisapotheek, eigen chronische medicatie, ...
Dit is ook een prima gelegenheid om uw vaccinatiestatus eens te bekijken en de noodzakelijke maar ontbrekende vaccinaties te laten toedienen. Vaccinatie in nodig om jezelf te beschermen maar is ook belangrijk om te vermijden dat je de ziekte meebrengt naar huis en hier verspreidt.

Nakijken kan via de Patiënt Health Viewer, een gratis downloadbaar programma waarmee je met behulp van je ID-card en een kaartlezer je reeds gekregen vaccinaties kan raadplegen en eventueel een vaccinatiekaart kan uitprinten.

(07/07/2016)


Online Agenda

De online afspraken agenda is operationeel. U kan nu dus ook een afspraak online maken. Uiteraard blijft de mogelijkheid om dit telefonisch te doen behouden.

Huisbezoeken dienen steeds telefonisch te worden aangevraagd, liefst voor 10 uur.

(21/09/2015)


Website

Onze website zit in een nieuw jasje en binnenkort zal u ook de mogelijkheid hebben om online afspraken te maken. Op deze manier bent u minder gebonden aan onze telefonische bereikbaarheid en hopen we de telefoontjes tijdens de raadplegingen te beperken tot een minimum. Tevens vindt u er informatie over het uurrooster, wachtdienstregeling, telefonisch vragenuurtje, verlofregeling, tarieven, nieuwsitems,...

Met vragen of opmerkingen hierover kan u steeds terecht bij een van ons.

(31/08/2015)


Copyrights ©2017 - Made by Weblogic