Nieuws

Wachtpost

De regio Schelde en Leie heeft vanaf 26/12/2020 een huisartsenwachtpost. Deze bevindt zich in de nieuwe vleugel van het AZ Sint-Vincentius in Deinze naast de spoedgevallendienst van het ziekenhuis.

Wie voortaan in het weekend nood heeft aan een huisarts voor dringende hulpverlening moet vanaf nu bellen naar het algemeen nummer 1733. Na het ingeven van je postcode word je doorverbonden met de wachtpost voor het maken van een afspraak.

Dit algemeen wachtnummer is ook tijdens weekdagen bereikbaar, dan word je doorverbonden met de lokale weekwacht.

(26/12/2020)


Helena

Medische documenten (voorschriften, laboresultaten, medische attesten) rechtstreeks online van je arts ontvangen. Een overzicht van je medische geschiedenis, medicatie-schema consulteren. Het kan via Helena, jouw persoonlijke online gezondheidsomgeving. Eenvoudig, digitaal en met respect voor je privacy en de GDPR regelgeving.

Meer info vind je hier.

(25/08/2020)


Griep

In de schaduw van het coronavirus kondigt deze winter de griep zich weer aan. Daar waar een vaccin tegen Covid-19 nog steeds niet beschikbaar is voor iedereen, is dat wel mogelijk tegen het griepvirus.

De Hoge Gezondheidsraad adviseert dan ook aan mensen in risicogroepen en aan gezondheidswerkers om zeker een griepprik te laten zetten. De beste periode hiervoor is tussen half oktober en half december.

We voorzien, zoals vorig jaar, enkele vaccinatiemomenten uitsluitend voor griepvaccinatie op zaterdag 17 oktober, 7 november, 14 november, 28 november en 5 december.

Van griep kan je erg ziek zijn, waardoor je al gauw een week of langer buiten strijd bent. Net zoals bij COVID-19 schuilt het grootste gevaar in de complicaties die kunnen optreden. In sommige gevallen leiden ze tot ziekenhuisopnames en overlijdens. Een vaccin verkleint niet alleen de kans op besmetting, maar vermindert ook de intensiteit van de ziekte en dus het risico op complicaties. Bovendien maakt COVID-19 alles nog een beetje complexer. Bij mensen die griep krijgen, zal meteen de vraag rijzen of ze besmet zijn met corona gezien de gelijklopende symptomen. Ook zullen contacten dan mogelijk preventief in quarantaine moeten gaan. Het griepvaccin zal het risico op dit soort situaties in elk geval verkleinen.

Meer informatie vind je onder GRIEP.

(25/08/2020)


Coronavirus

Om de verdere verspreiding van COVID-19 ('het corona-virus') te voorkomen, vragen wij u om volgende voorzorgen te nemen:
 • Indien u luchtwegklachten of koorts heeft, gelieve geen online afspraak te maken maar telefonisch contact op te nemen met de praktijk op 09/371 82 34.
 • zet een mondmasker op voor u binnenkomt in de praktijk.
 • was uw handen op voorhand en ontsmet ze bij het betreden van het praktijkgebouw (alcoholgel wordt voorzien).
 • respecteer een afstand van anderhalve meter ten opzichte van andere mensen in de wachtkamer. Onze wachtkamer werd hierop ingericht. Indien u liever buiten of in uw wagen wacht, komen wij u daar halen.
 • liefst geen cashbetalingen
 • bij het online inboeken van een afspraak vragen we voortaan de reden van consultatie op te geven om te vermijden dat mogelijks COVID-19 gerelateerde klachten tussen de gewone raadplegingen komen.

Wij nemen daarnaast zelf in onze praktijk een aantal strikte hygiënische maatregelen om jullie op een veilige manier te helpen.

 • wij dragen zelf een schort en een masker.
 • tussen 2 raadplegingen in reinigen we de consultatieruimte en onderzoeksinstrumenten .
 • het onderzoeken van mogelijks COVID-19 patiënten houden we strikt gescheiden van andere ‘gewone’ raadplegingen én met het nodige beschermingsmateriaal.
 • wij hanteren vanzelfsprekend een strikte handhygiëne.
 • indien gewenst bieden wij de mogelijkheid van teleconsultaties aan.

Samen raken wij erdoor!


(30/04/2020)


Plannen voor een nieuwe locatie.

Door de groei van het 'Doktershuis Hansbeke' zochten we een nieuwe locatie waar we met meer beschikbare ruimte de patiënten een betere dienstverlening kunnen bieden.

We plannen om in het voorjaar 2021 samen nieuwe praktijkruimtes in gebruik te nemen op het adres Nevelestraat 32 te Hansbeke (de hoek van de Nevelestraat met de Grote Merestraat).

Vanaf dan zullen alle raadplegingen van de artsen Louise Achten, Delphine Magniette en Hans Van den Abbeele daar doorgaan.

We houden jullie verder op de hoogte.

Ondertussen zijn de werken hiervoor gestart.

(01/09/2020)


Het elektronisch getuigschrift. Een eenvoudige en automatische terugbetaling.

Na een raadpleging ontvang je van je huisarts een getuigschrift voor verstrekte hulp. Dat bezorg je aan je ziekenfonds, zodat het de raadpleging kan terugbetalen.

Door de digitalisering kan je huisarts er voortaan voor kiezen om dat getuigschrift zelf elektronisch door te sturen naar je ziekenfonds. Dat digitale getuigschrift is het eAttest.

Bij gebruik van het eAttest betaal je nog steeds het volledige bedrag aan je huisarts. Maar je moet dan zelf geen getuigschrift meer aan je ziekenfonds bezorgen. Dat wordt rechtstreeks, via de computer, geregeld tussen je arts en je ziekenfonds.

Je krijgt dus op het einde van de raadpleging geen papieren getuigschrift meer.

Wat zijn de voordelen van een elektronisch attest:

 • U moet zelf geen stappen meer zetten om terugbetaald te worden
 • U krijgt sneller uw terugbetaling
 • Automatische terugbetaling zonder risico om attesten te verliezen of de termijn waarbinnen terugbetaling mogelijk is te overschrijden
 • Goed voor het milieu wegens minder papierverbruik

(25/08/2018)


Gezondheidsgegevens raadplegen via de Patiënt Health Viewer

Vitalink is een digitaal platform van de Vlaamse overheid. Zorgverleners delen er belangrijke informatie over hun patiënten. Dit bevordert de samenwerking en garandeert de beste medische begeleiding. Via Vitalink beschikt elke zorgverlener immers over correcte en volledige informatie.

Bovendien kan u ook zelf in Vitalink uw gegevens bekijken via de gratis software Patient Health Viewer. U kan uw vaccinatiegegevens (toegediend door Kind en Gezin, CLB of uw arts) en uw medicatieschema raadplegen.

De huisarts die uw globaal medisch dossier beheert en uzelf hebben automatisch toegang tot uw gezondheidsdossier. Alle andere zorg- en hulpverleners hebben uw toestemming nodig om de gegevens in te kijken.

Meer informatie vindt u hier.

Privacy: Vitalink deelt alleen de gegevens die nodig zijn voor uw behandeling. De informatie kan enkel worden bekeken door u, uw huisarts en de zorg- en hulpverleners die u toegang gegeven hebt. Zelfs de technici die het platform onderhouden, kunnen uw gegevens niet inkijken. Bovendien registreert het platform wie uw gegevens raadpleegde, zodat eventueel misbruik kan worden opgespoord.

(14/04/2017)


Reisvaccinatie

Heb je reisplannen controleer dan welke voorzorgen je moet nemen voor uw bestemming: vaccinaties, malariapreventie, reisapotheek, eigen chronische medicatie, ...
Dit is ook een prima gelegenheid om uw vaccinatiestatus eens te bekijken en de noodzakelijke maar ontbrekende vaccinaties te laten toedienen. Vaccinatie in nodig om jezelf te beschermen maar is ook belangrijk om te vermijden dat je de ziekte meebrengt naar huis en hier verspreidt.

Nakijken kan via de Patiënt Health Viewer, een gratis downloadbaar programma waarmee je met behulp van je ID-card en een kaartlezer je reeds gekregen vaccinaties kan raadplegen en eventueel een vaccinatiekaart kan uitprinten.

(07/07/2016)


Copyrights ©2021 - Made by Weblogic